Ékes Mézeskalács Ajándékok!

Bemutatkozás

 • A honlap GRAFIKUS változata.
 • Mézeskalácsaim szívvel és lélekkel készülnek hagyományos és változatos technikákkal. A használt motívumok egyedi, saját tervezésűek, melyekhez ihletet a magyar népművészetből merítek. Mézeskalács formáim között megtalálhatóak a hagyományoson túl sajátos, külön- leges megjelenésűek is. Mézeseim elsősorban ajándék és dísz- tárgyak, ennek érdekében a klasszikus összetevőket tartal- mazó megfelelően megválasztott receptura alapján össze- állított mézes tésztának, a tartós máznak, és a kiszárításnak köszönhetően szépségüket éveken át megőrzik.
  Elégedett vásárlóim révén munkáim számos európai, és távoli országba is eljutottak már, mint Tunézia, Fülöp-szigetek, Franciaország, Németország, Anglia, Erdély, vagy Ausztria.
  Célom elsősorban, a hagyományos magyar népművészeti értékekből fakadó, kreatív kézműves tárgyak készítése. Ismertetőjegyem az egyedien megtervezett, aprólékosan kidolgozott, pontos vonalvezetésű, finom díszítés.
  Az alkotás számomra öröm, ábrándozva költeni azt, ami belülről fakad, ízléssel formába önteni, színekkel életre kelteni, és végül az elkészült alkotásokkal a megajándékozottaknak kellemes meglepetést szerezni.
  Valóban varázslatos a mézeskalács édes, fűszeres, finom illata, selymes aranybarna fénye, máshoz nem fogható, gyermekkorunkra emlékeztető, ábrándos, meleg kisugárzása.
  Kívánom, hogy ragadja magával Önt is a mézesek varázsa és válogasson jó kedvvel közülük. A mézeskalácsok készítője:
  Vargáné Orbán Anikó

  A mézeskalács készítésének folyamata több esetben is különböző lehet. Az a mézeskalács amelyik célja a köszönetajándék vagy az a mézeskalács amelyik célja az ültetőkártya, más technikával készül. Az ültetőkártya mézeskalács készítése egy kicsit egyszerűbb, mint a köszönőajándék mézeskalács esetében.